Anne Ostyn

Specialiste in huidverzorging

Het medisch oncologisch team van AZ Nikolaas werkte samen met het Institute for Professional Care en de Stichting tegen Kanker aan een pilootproject. Het project omvat een vorming voor schoonheidsspecialisten die beter willen leren omgaan met kankerpatiënten.

Hiermee worden 4 belangrijke noden vervuld:

  • Wegwerken van drempelvrees bij de patiënt
  • Wegwerken gebrek aan kennis bij de dienstverlener
  • Brug slaan van publieke zorg naar de private sector
  • Continuïteit van de zorg

Opleiding in AZ Nikolaas

De opleiding gebeurt door het medisch oncologisch team van AZ Nikolaas. De opleiding omvat alle aspecten van de oncologische zorg: van basiskennis en begrippen tot psychosociale ondersteuning en revalidatie na behandeling. Hiermee wordt een brede kijk gegeven op de multidisciplinaire samenwerking binnen de oncologie en de ondersteuning van de patiënten. Door dit initiatief te ondersteunen, bevordert AZ Nikolaas de continuïteit van zorg en draagt het zo bij tot het welzijn van de patiënten met een gunstige invloed op de kwaliteit van leven.

Stichting tegen kanker

De Stichting tegen Kanker kent door haar jarenlange ervaring de specifieke context van kankerpatiënten en hun (schoonheids)verzorging cfr. project "Goed verzorgd, beter gevoel". De Stichting tegen kanker stelt in het kader van de nieuwe cursus lesgevers ter beschikking die op een gepaste manier kennis en kunde overbrengen op de cursisten. Eens afgestudeerd zullen de huidige en toekomstige cursisten een netwerk vormen van professionals die kankerpatiënten een kwalitatieve verzorgen kunnen bieden, ook buiten de ziekenhuismuren. De Stichting tegen Kanker ondersteunt de ontwikkeling van een kwaliteitslabel door het Institute for Professional Care dat de afgestudeerden kunnen gebruiken in de bekendmaking naar de doelgroep.

Gazet van Antwerpen 10 september 2015

Het Laatste Nieuws 10 september 2015

Bodytalk Juni 2015